Jsem Andrea a mám ráda příběhy ...


Fotím, pořádám fotografické workshopy a radím začínajícím fotografům.

Moje životní krédo je "v jednoduchosti je krása!"


SANTORINI

25.07.2024

Víte, kde najdete nejkrásnější východy a západy slunce na světě? Je to rozhodně na Santorini.

Láska

29.01.2021
"Na lásce je nejkrásnější to, že ji nikdo nedokáže vysvětlit, ale přece ji každý tak nádherně chápe."Francis Bacon

Žijeme v digitální době a nemá smysl (se) tomu bránit. Každý si dnes s sebou nosíme foťák v telefonu. Fotíme při každé příležitosti, cvakáme a často neřešíme kvalitu, však v tom množství se určitě aspoň jeden snímek povedl...

Mou vášní je fotit ženy. Ženy všeho věku a nejrůznějších profesí. Každá jsme jiná, každá máme jiné sny a přání. Milujeme nejrůznější věci, místa, jídlo... A právě v tom jsme autentické!

Na chvilku se zastavte a nakoukněte pod pokličku zážitkového fotografování pro všechny (ne)obyčejné ženy. Žijeme v hektické době plné stresu a najít si čas sama na sebe je skoro nemožné? Máme plné hlavy práce, úkolů, dětí, domácnosti, úklidu a jsme stále k dispozici celé rodině. A děláme to rády! Takové my ženy prostě jsme :)

Patří mezi nejcennější rostliny na světě. Kdysi se používala dokonce jako platidlo. Je jednou z nejkrásnějších, nejvzácnějších a nejdéle pěstovaných květin vůbec.

Loučím se s posádkou. Dělám první krok z letadla a... klobouk letííí, je ten tam. To mě vítá sám velký všudypřítomný vítr meltemi. Nasávám ho a cítím vůni soli a moře. Tenhle pocit miluji...

Můžete mít vybavení za stovky tisíc, ale stejně je jednou z nejdůležitějších věcí umět bezvadně ovládat svůj fotoaparát. Ideálně poslepu. Doslova. I kdyby vás o půlnoci po divokém večírku vzbudili, jak dostanete do rukou svůj přístroj, měli byste bez přemýšlení zvládnout nastavit Svatou Trojici "ISO, čas a clonu".

Na mých fotografiích museli být vždy lidé. A to se vlastně dodnes nezměnilo. Samozřejmě jsem si zkusila fotit i vše ostatní: zátiší, subjektivní krajinu, architekturu, makro, sport, divadlo, cihlu i vajíčko (ti, co prošli nějakou fotografickou školou, vědí;)). Ale vždy jsem se vrátila zpět k lidem a mému milovanému portrétu.

Sedám si k malému kulatému stolku a objednávám si tu nejlepší vídeň v Praze. Labužnicky usrkávám a zaposlouchávám se do hry na klavír, která se line kavárnou. U okolních stolečků sedí mladí i staří, všichni o něčem zaujatě debatují.