Jsem Andrea a mám ráda příběhy ...


Fotím, pořádám fotografické workshopy a radím začínajícím fotografům.

Moje životní krédo je "v jednoduchosti je krása!"


Láska

29.01.2021
"Na lásce je nejkrásnější to, že ji nikdo nedokáže vysvětlit, ale přece ji každý tak nádherně chápe."Francis Bacon

Žijeme v digitální době a nemá smysl (se) tomu bránit. Každý si dnes s sebou nosíme foťák v telefonu. Fotíme při každé příležitosti, cvakáme a často neřešíme kvalitu, však v tom množství se určitě aspoň jeden snímek povedl...

Mou vášní je fotit ženy. Ženy všeho věku a nejrůznějších profesí. Každá jsme jiná, každá máme jiné sny a přání. Milujeme nejrůznější věci, místa, jídlo... A právě v tom jsme autentické!

Na chvilku se zastavte a nakoukněte pod pokličku zážitkového fotografování pro všechny (ne)obyčejné ženy. Žijeme v hektické době plné stresu a najít si čas sama na sebe je skoro nemožné? Máme plné hlavy práce, úkolů, dětí, domácnosti, úklidu a jsme stále k dispozici celé rodině. A děláme to rády! Takové my ženy prostě jsme :)

Patří mezi nejcennější rostliny na světě. Kdysi se používala dokonce jako platidlo. Je jednou z nejkrásnějších, nejvzácnějších a nejdéle pěstovaných květin vůbec.

Loučím se s posádkou. Dělám první krok z letadla a... klobouk letííí, je ten tam. To mě vítá sám velký všudypřítomný vítr meltemi. Nasávám ho a cítím vůni soli a moře. Tenhle pocit miluji...

Můžete mít vybavení za stovky tisíc, ale stejně je jednou z nejdůležitějších věcí umět bezvadně ovládat svůj fotoaparát. Ideálně poslepu. Doslova. I kdyby vás o půlnoci po divokém večírku vzbudili, jak dostanete do rukou svůj přístroj, měli byste bez přemýšlení zvládnout nastavit Svatou Trojici "ISO, čas a clonu".

Na mých fotografiích museli být vždy lidé. A to se vlastně dodnes nezměnilo. Samozřejmě jsem si zkusila fotit i vše ostatní: zátiší, subjektivní krajinu, architekturu, makro, sport, divadlo, cihlu i vajíčko (ti, co prošli nějakou fotografickou školou, vědí;)). Ale vždy jsem se vrátila zpět k lidem a mému milovanému portrétu.

Sedám si k malému kulatému stolku a objednávám si tu nejlepší vídeň v Praze. Labužnicky usrkávám a zaposlouchávám se do hry na klavír, která se line kavárnou. U okolních stolečků sedí mladí i staří, všichni o něčem zaujatě debatují.